饾悥饾悶饾惀饾悿饾悶 饾悹饾惈饾悮饾惌饾悽饾惉 饾悹饾惈饾悶饾悶饾惂饾惉饾悳饾惈饾悶饾悶饾惂 饾悮饾惄饾惄 饾悽饾惉 饾悷饾悽饾悾饾惂?

Deze vraag krijg ik vaak. Ik leg uit welke (gratis 茅n betaalde, IOS 茅n Android) greenscreen apps ik goed vind voor gebruik in het onderwijs en de kinderopvang en waarom. Ik let daarbij op:

路聽Kun je de greenscreentechniek live toepassen?
路聽Komt er een watermerk in beeld van je video?
路 Zijn er popups om de betaalde versie te kopen?
路聽Welke instellingen zijn er mogelijk?
路聽Kun je foto鈥檚 茅n video maken?
路聽Hoe is de gebruiksvriendelijkheid?

Mijn favoriete greenscreen app is 鈥橉潗狆潗潗烉潗烉潗ю潗潗滒潗潗烉潗烉潗р 饾惎饾悮饾惂 饾悆饾惃 饾悎饾惂饾悿 (IOS, 5,49). Met deze app kun je heel eenvoudig aan de slag, of lekker de diepte in met instellingen en bewerkmogelijkheden. Je ziet tijdens het opnemen live wat het greenscreeneffect doet. Daardoor kun je veel meer uit de greenscreentechniek halen 茅n begrijpen kinderen veel beter wat deze techniek doet. Ik vind dit een belangrijk punt bij het kiezen van een greenscreen app!

饾悤饾悶饾悶饾惉饾悳饾惃饾惄饾悶 饾悑饾悽饾惎饾悶 (IOS, gratis, in app aankoop): je ziet live het greenscreeneffect. Je kunt foto, video 茅n stopmotion opnemen. In het onderdeel 鈥榩rojecten鈥 kun je mbv meerdere filmlagen extra bewerkingen doen. Ik vind de gebruiksvriendelijkheid van de app minder goed. Bij de gratis app krijg je een logo in beeld van je opname. Wil je dat niet, dan doe je een in-app aankoop en betaal je 2,99.

饾悽饾悓饾惃饾惎饾悽饾悶 (IOS, gratis): dit zit standaard op elke iPad. Je filmt eerst iets voor een greenscreen. Daarna voeg je de video met greenscreen toe in iMovie. Pas dan wordt het greenscreeneffect toegepast. Je kunt daardoor niet uitlijnen waar voorwerpen moeten komen te staan ten opzichte van de achtergrond die je instelt. Dat vind ik jammer.

饾悊饾惈饾悶饾悶饾惂 饾悞饾悳饾惈饾悶饾悶饾惂 饾悑饾悽饾惎饾悶 饾悤饾悽饾悵饾悶饾惃 饾悜饾悶饾悳饾惃饾惈饾悵 (IOS, Android, gratis, in app aankoop): hiermee kun je video en foto鈥檚 maken. Je kunt goed instellen welke kleurtint groen je wilt filteren. Ook zie je live het greenscreen effect. In de gratis app krijg je een logo in beeld van je opname. De app vraagt erg vaak om de betaalde versie te kopen: 4,99 per maand of 99,99 als eenmalige aankoop.

饾悡饾悽饾惂饾惒 饾悊饾惈饾悶饾悶饾惂 (Android, gratis). Je ziet live het greenscreen effect. Je kunt greenscreenvideo en -foto maken. Je kunt goed instellen welke kleurtint groen je wilt filteren en hoe gevoelig hij moet filteren. Je kunt foto en video maken. Je kunt niet met meerdere filmlagen werken en je hebt geen bewerkingsopties voor je sc猫nes. Voor een gratis app zonder logo in beeld werkt hij prima.

饾悊饾惈饾悶饾悶饾惂饾惉饾悳饾惈饾悶饾悶饾惂饾惎饾悽饾悵饾悶饾惃 (Android, 2,09). Hiermee kun je greenscreenvideo en -foto鈥檚 te maken. Je kunt 1 kleur groen kiezen om te filteren en het greenscreen effect wordt live toegepast. Je krijgt geen logo of watermerk in beeld.

Er zijn nog veel meer greenscreen apps. De apps waar ik echt niet blij van word (of die ik nog niet ken) heb ik niet toegevoegd in dit artikel.