Voor basisschool, kinderopvang en bibliotheken

Ik denk dat ieder kind deze vraag wel eens heeft gehoord: wat wil je later worden?

Ik wilde vroeger ‘juf’ of ‘schrijfster’ worden. Beiden zijn in zekere zin uitgekomen. Ik ben i-Coach, heb een eigen bedrijf en schrijf lesprojecten met de focus op digitale geletterdheid en creativiteit.

Niet de vorm van ‘juf’ en ‘schrijfster’ die ik vroeger had verwacht. Ik heb ook andere vaardigheden nodig dan we vroeger hadden gedacht. En dat zal voor veel kinderen gelden. Want wat je later wordt, is iets dat nu mogelijk nog niet op die manier bestaat. Of waar je nu nog niks vanaf weet.

Dromen

Hoe mooi is het als kinderen deze kinderboekenweek (en daarna) lekker mogen dromen over de mogelijkheden die er voor hen kunnen zijn? Dromen zonder grenzen. Kan niet bestaat niet.

Met behulp van greenscreentechniek geldt hetzelfde: kan niet bestaat niet. Met greenscreen-techniek kan heel veel!

Je kunt jezelf filmen in je toekomstige beroep. Of je voert alvast je toekomstige beroep uit: je bedenkt een filmscript, spreekt stemmen in, monteert video’s of bent juist de cameravrouw of -man.

7 tips voor kinderen:

  1. Heb je nog geen ervaring met greenscreen-techniek? Download dan gratis de handleiding op de site van Greenscreenbox.
  2. Een dag uit het leven van….. Maak een film van jezelf in je toekomstige beroep. Bij een groot greenscreen verkleed je jezelf. Bij de Greenscreenbox print je een foto van jezelf en plakt die op een groene strook. Of teken jezelf in je toekomstige beroep.
  3. Om naar je toekomstige ‘ik’ te gaan, kun je gebruik maken van het tijdportaal uit het project ‘tijdreizen’.
  4. Maak een boekverfilming van een van de boeken die centraal staan tijdens de Kinderboekenweek. Uitleg hierover vind je in projecten op de site van Greenscreenbox: Woeste Willem, Max en de Maximonsters, Coco kan het. Daarin vind je diverse stap-voor-stap beschrijvingen, handige werkbladen, handleidingen en tips & tricks. Tot en met de Kinderboekenweek zijn deze boekenprojecten gratis te downloaden.
  5. Maak een boektrailer: net als voor een film die binnenkort in de bioscoop komt, kun je een filmtrailer voor jouw favoriete boek maken. Zodat anderen hartstikke enthousiast worden van dat boek en het ook willen lezen!
  6. Maak een stripboek van het boek dat je gelezen hebt. Met de greenscreen app kun je niet alleen filmen, maar ook foto’s maken van je toekomstige ik. Zet tekstwolkjes bij je foto’s en je stripverhaal is klaar!
  7. Hou bij de verschillende activiteiten steeds centraal welk beroep de kinderen uitoefenen tijdens het maken van de foto of video.

Heb je iets aan deze tips? Tip dan je collega!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Policy.
Ik Accepteer