De zomer biedt veel aanknopingspunten voor het bedenken en spelen van verhalen. En dus ook voor het bedenken en maken van video’s of foto’s. Enkele greenscreenprojecten die hierbij passen zijn:

Woeste Willem

Als je met prentenboeken aan de slag gaat, dan is Woeste Willem een fantastisch boek. Het gaat over een piraat die niet meer durft te varen. In het greenscreenproject bij Woeste Willem verfilmen de kinderen het boek. Daarnaast gaan ze zelf op reis. Ze varen op zee en wie weet wat ze allemaal tegen komen….

Download dit project

Project inclusief:

  • hoge resolutie originele achtergrondafbeelding uit het prentenboek Woeste Willem
  • hoge resolutie printable van Frank en Woeste Willem
  • diverse achtergronden voor je video’s
  • handleidingen
  • stap-voor-stap uitleg van het project

De mooiste vis van de zee (lessuggestie)

Bij dit boek is nog geen compleet greenscreen project uitgewerkt. Maar je kunt er natuurlijk op zijn minst op dezelfde manier mee aan de slag als bij Woeste Willem. Laat de kinderen het boek verfilmen.

Dit prentenboek leent zich bij uitstek voor het thema zomer vanwege de zee. Daarnaast gaat het prachtig in op de sociale vaardigheden. Zoals je op de foto hieronder ziet bevindt Regenboog zich in de Greenscreenbox ineens echt in de zee!

Op internet kun je kleurplaten vinden van Regenboog en andere vissen. Als kinderen hun eigen vissen kleuren of knutselen, kunnen ze deze gebruiken als spelmateriaal in hun film.

In plaats van het naspelen van het verhaal, kun je de kinderen ook stimuleren om hun eigen avonturen te bedenken voor Regenboog en zijn vriendjes.

(De Greenscreenbox op deze foto’s betreft een ouder model).