Denk je mee? Praten over mediaopvoeding

Op 8 en 15 februari verzorg ik samen met Denise en Manon Bontje van Mediasmarties en mediapedagoog Marije Lagendijk twee gratis webinars voor bibliotheken en gemeenten. We nodigen hen uit om te kijken naar de mogelijkheden voor een lokale conferentie voor (V)VE-educatie: VVE neem media mee!

“Kinderen hebben recht op verhalen en in de wereld van nu komen verhalen in verschillende vormen, waaronder digitale media. Tijdens de conferentie nemen we je mee in de wereld van media en het jonge kind.”

In de inspiratiewebinars zal ingegaan worden op de inhoud van de workshops, de lezing en passend materiaal.
De doelgroep voor de conferentie is pedagogisch medewerkers en coaches, leerkrachten en onderwijsassistenten onderbouw, met name werkzaam op VVE-locaties.

Opzet van de conferentie:

We starten met een inspirerende lezing van Denise Bontje, over het belang van mediagebruik bij jonge kinderen en het belang van mediaopvoeding.

In de workshopronde krijg je van Marije Lagendijk tips en handvatten voor het begeleiden van jonge kinderen én hun ouders. Denise Bontje helpt je om meer uit media te halen op de groep. In de workshop van Petra Mestrom ga je met de Greenscreenbox zelf aan de slag met het maken van verhalen en het produceren van media. Ook leer je hoe dit in de groep kunt inzetten. Tot slot maakt Manon Bontje je wegwijs in de wereld vol media.

Data webinars:
8 februari voor bibliotheken
15 februari voor beleidsmedewerkers onderwijs en welzijn van gemeenten
Tijdstip: 9.30-10.15 uur

Aanmelden kan via onderstaande links:
Bibliotheken
Gemeenten

Heb je connecties bij je bibliotheek en/of gemeente?
Fijn als je hen wilt attenderen op deze webinars.

Dank je wel.