De eerste stappen in de ontwikkeling van de Greenscreenbox

In mei 2019 liep ik rond met een idee. Een creatieve en praktische oplossing voor een probleem dat ik op basisscholen tegen kwam: de Greenscreenbox.
Ik had zelf, samen met mijn dochtertje, al een eerste prototype gemaakt met karton en verf. Na het verven gingen we spelen met deze eerste versie van de Greenscreenbox. Er kwamen meteen diverse vaardigheden aan bod. Wat gaaf, dit moet ik ook uitproberen in een volle klas!
Nadat ik hem ook had uitgeprobeerd in een volle kleuterklas, merkte ik dat de Greenscreenbox goed was voor het onderwijs, maar dat er allerlei haken en ogen aan mijn kartonnen versie zaten.
Ik wilde mijn concept graag verder doorontwikkelen naar een stevig en duurzaam product, dat voldeed aan mijn producteisen.
Ik had het er met mijn vader Kees Maas over. Hij werkt bij Fablab Midden-Limburg, een werkplaats in Nederweert waar iedereen creatieve ideeën kan realiseren dmv digitale fabricagemethoden.
De mensen bij Fablab zetten ideeën om in een goed productontwerp. Ze zijn oplossingsgericht en praktisch ingesteld en hebben een brede kennis op het gebied van machines en beschikbare materialen. Na een tijdje sparren, rekenen en tekenen liepen we naar de lasersnijder. Mijn vader en stagiaire Thijmen Tavenier legden er een mdf plaat in en niet veel later had ik mijn eerste houten prototype in handen! Vanaf nu was het ‘echt’!
In de daarop volgende periode hield ik nauw contact met het Fablab. Mijn man Rob was ook nauw betrokken bij de ontwikkelingen in het productontwerp. Naar aanleiding van de feedback die ik uit de pilotklassen ontving, verbeterden we het product steeds verder. Zo besloten we onder andere om een tablethouder toe te voegen. De kinderen stootten tijdens het filmen namelijk ongemerkt tegen de tablet, waardoor deze verschoof en de tafel in beeld kwam.
Het product is in de eerste fase ook in samenwerking met mijn vader en mijn man geproduceerd.
Ik vind het heel mooi en ben er dankbaar voor, dat ik de eerste stappen met de Greenscreenbox samen met mijn eigen familie heb mogen zetten!
Na deze eerste stappen is alles in een stroomversnelling beland. Inmiddels heeft de Greenscreenbox nog een aantal doorontwikkelingen gehad. In najaar 2020 merkten we dat we onvoldoende productiecapaciteit hadden om aan de vraag te voldoen en sindsdien worden de producten in een fabriek gemaakt. Ook vanuit de fabriek kwamen er nog tips voor verbeteringen. Nu ziet de Greenscreenbox zo uit: